Zwangerschap

Zwangerschapslingerie

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Waarschijnlijk verbaas je je over wat er met je borsten gebeurd, ze groeien! Het is van groot belang dat je borsten tijdens het groeien goed ondersteund worden. Niet bezuinigen op een beha zou ik zeggen.

De meeste groei zit vaak in de eerste drie maanden (kan ik op zich niet wetenschappelijk onderbouwen, maar is mijn ervaring van mezelf en bij de klanten). Zorg dat je dan een goede beha laat aanmeten die ruimte heeft aan de bovenkant van de cup, daar kan nog enige groei optreden.

Borstvoeding

Wil je borstvoeding gaan geven, dan is het aan te raden ongeveer vier weken voor de uitgerekende datum een voedingsbeha aan te schaffen. Waarschijnlijk zul je op dag 5 denken, die beha is echt te klein..? Maar dat lijkt als gevolg van de stuwing, daarna wordt het weer wat minder.
(TIP: bij stuwing witte koolbladeren erop leggen!)

 

Voedingsbeha’s

Soms wordt door kraamverzorgsters/verloskundigen afgeraden om met een beugelbeha te voeden. Ik kan me voorstellen dat dit advies gegeven wordt als de beha veel te klein is en derhalve in de borst/melkklieren prikt. Als je echter de goede maat draagt en daar kun je vanuit gaan als je van ons advies hebt gekregen, dan kun je met een gerust hart met een beugelbeha voeden. Het grote voordeel van een beugel is dat het de borst goed ondersteund en vorm geeft!

Wil je meer weten? Bel ons gerust voor vragen of kom langs in de winkel!