Badmode blog

Badmode blog
20 mei 2019 bmebodywear2008

Badmode blog

In juli-augustus kopen wij de badmode collectie voor het volgende jaar in. Dit is altijd een leuke tijd, want wij kunnen eigenlijk niet wachten om alle nieuwe dingen binnen te krijgen, terwijl we nog niet eens klaar zijn met het huidige seizoen!

Hoewel wij er natuurlijk rekening mee houden, kijken we in juli /augustus (op het moment dat we inkopen) toch altijd weer anders aan tegen de collectie, de kleuren, de modellen, dan op het moment van binnenkomst. Soms leidt dat dan tot verbazende blikken van onze collega’s.. We fotograferen alles wat we inkopen en schrijven veel details op, omdat we weten dat we dat niet kunnen onthouden. Dat biedt dan soms uitkomst en kunnen we terug lezen wat onze gedachte hierachter was.. 

Het inkopen van badmode is best een flinke klus waarbij wij op veel dingen letten:

  • Het gaat namelijk om de juiste verhouding voorgevormde bikinitops, triangels, bandeaus, driedelige cups. 
  • De juiste verhouding van de cupmaten per model. 
  • De juiste verhouding in kleur (niet overal die mooie tint blauw kopen, want dan hebben we een hele wand in dezelfde kleur)
  • De juiste verhouding prints ten opzichte van uni. 
  • En dan hebben we ook nog de combinatie met de juiste broekjes; strikbroekjes, hoge broekjes, brede broekjes, kleine broekjes etc… (rekening houdend bij welke bovenstukjes natuurlijk…)
  • Oh en nog de verhouding bikini versus badpak. 
  • En een juiste hoeveelheid jurkjes en tuniekjes etc.. Volg je het nog?

Los van al die verhoudingen is het allerbelangrijkste waar we opletten de pasvorm van de bikini dan wel badpak. 

De pasvorm bepaalt of de bikini / badpak wordt gekocht. Het dessin of de kleur is veel minder bepalend. Het komt zelfs met enige regelmaat voor dat een vrouw iets koopt, wat ze in de winkel nog afschuwelijk had genoemd. Daarom stellen wij het ook zeer op prijs als vrouwen bereid zijn te passen. Want dán kunnen wij écht helpen met kiezen. 

Als wij inkopen, checken we de pasvorm door een (liefst niet perfect) model de collectie te laten doorpassen. Bij gebrek aan een model passen wij zoveel mogelijk zelf door.

Met leveranciers maken we daarom ook altijd afspraken over de pasvorm. Als deze niet aan onze eisen voldoet, ruilen we het model om tegen een model met betere pasvorm. 

Als de badmode binnenkomt is het voor ons dan ook van belang dat we snel veel aan zien bij de vrouwen in onze paskamers. Want als we veel aanzien, kunnen we vervolgens heel goed inschatten wat iemand nodig heeft. 

Vandaar dat het passen dan ook zo belangrijk is! Ons doel is om de vrouw in kwestie te verassen en zich helemaal comfortabel te laten voelen in haar badmode outfit! 

Wij geloven dat iedereen kan stralen op het strand, dat is wat ons drijft tijdens de inkoop én tijdens het helpen in de winkel. Ervaren? 

Kom naar b&me, neem de tijd en pas vooral lekker veel aan, dan zie je zeker wat we bedoelen!